Ansiktsmask hemma

Det finns många typer av ansiktsmaskar som du kan göra hemma på egen hand. Här hittar du våra tips på egen hemmagjord ansiktsmask. Det finns gott om olika recept på hemmagjorda ansiktsmasker.

Annons

Innan du lägger din hemmagjorda ansiktsmask

Innan man lägger sin hemmagjorda ansiktsmask rekommenderas det att man ger ansiktet ett ångbad. Detta medför att porerna öppnas upp vilket ger en ökad effekt från ansiktsmasken.

Ångbad för ansiktsmask

Följ nedan instruktioner för att genomföra ett ångbad för ansiktet innan du lägger din hemmagjorda ansiktsmask:
Inled med att tvätta och rengöra hals och ansikte. Under tiden som du rengör kokar du upp cirka 2 liter vatten. När du är klar med rengörningen häller du upp vattnet i en stor skål. Håll sedan en handduk över huvudet och sänk sedan ner ansiktet över skålen med det nykokta vattnet. Låt sedan ansiktet ångbada i omkring 10 minuter. Om du har torr hud ska du inte genomföra ångbad allt för ofta då detta kan medföra att huden torkas ut. Om du har riktigt känslig hy bör du undvika ångbad helt och hållet.

Applicering av egen ansiktsmask

Efter ångbadet av ansiktet är det dags att applicera någon av de egna ansiktsmasker som du hittar recept på nedan. Applicera den hemmagjorda ansiktsmasken i hela ansiktet, undvik dock den känsligare huden runt om ögonen. Låt ansiktsmasken sitta på och verka i 20 minuter. Tvätta sedan rent ansiktet med ljummet vatten.

Recept på hemmagjorda ansiktsmasker

Annons

Nedan hittar du en samling recept på olika hemmagjorda ansiktsmasker vilka du kan göra på egen hand hemma. Att använda en egen ansiktsmask blir mycket billigare än att köpa en "riktig" ansiktsmask, dock kanske man inte får riktigt lika bra resultat.

Ansiktsmask av äggvita

Denna ansiktsmask kallas också för "äggvitemasken" eller "askungemasken". Äggvitan medför att ansiktet stramas upp och fungerar ganska bra mot rynkor.

Denna hemmagjorda ansiktsmask är en klassiker och är sannolikt en av de enklaste egna ansiktsmasker som man kan göra: applicera bara äggvita i ansiktet och låt verka i 20 minuter. Sedan sköljer du av ansiktet med ljummet vatten.

Ansiktsmask med asperin

Den så kallade "aperinmasken" är en effektivt djuprengörande ansiktsmask vilken du enkelt kan utföra på egen hand hemma.
Tag fram 2-3 aspirin tabletter och krossa dom. Blanda sedan ut pulvret med några droppar vatten och vänta tills aspirinen lösts upp. Tillsätt sedan en tesked med honung i blandningen och rör om. Applicera sedan din hemmagjorda ansiktsmask och låt den verka i 20 minuter. Skölj sedan ansiktet med ljummet vatten.

Ansiktsmask av banan

Att tillverka en egen och hemmagjord ansiktsmask med banan är populärt. Detta är en ansiktsmask som motverkar åldrande och torr hud. Dennan ansiktsmask kallas ofta för "bananmasken".
Ingredienser:
1 banan 1 matsked havregryn 1 matsked honung

Instruktioner:

Mosa bananen på en skärbräda eller i en skål och tillsätt sedan både honung och havregryn. Rör som blandningen tills du får en jämn smet. Applicera sedan din hemmagjorda ansiktsmask i ansiktet och låt den sitta på och verka i 20 minuter. Tvätta sedan ansiktet rent med ljummet vatten.

Annons